НАБУ розслідує закупівлю акумуляторів філією «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують чергові зловживання під час закупівлі акумуляторних батарей філією УЗ.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують закупівлі філією «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» акумуляторних батарей у 2021-2022 роках за завищеними цінами.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 9 серпня, повідомляє «Слово і діло».

На думку слідства, посадовці філії «Центр забезпечення виробництва» під час проведення закупівель акумуляторних батарей промислового призначення зловживали службовим становищем на користь підприємства ТОВ «АДС Сервіс». Як встановлено, 2021-2022 роках проведено тендерні процедури, у яких обрано переможцем торгів вказану компанію та здійснено придбання акумуляторних батарей за завищеними цінами (не менше 30 %від ринкової вартості).

Виробником вказаних акумуляторних батарей виступало ТОВ «АДС», яке є афілійованим підприємством до ТОВ «АДС Сервіс» та забезпечило їх постачання до УЗ. За версією НАБУ, на вказаних тендерах фігуранти могли заволодіти коштами на суму близько 42 млн грн.

Детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання колишнього начальника відділу забезпечення комплектуючими та основними засобами філії ЦЗВ Інни Сударської. Саме вона була вказана як контактна особа по деяких закупівлях. У неї вилучили мобільний телефон. За результатами огляду телефону виявлено наявність файлів і даних, зокрема контакти щодо господарських відносин філії з ТОВ «АДС Сервіс» та ТОВ «АДС» у 2022 році та обмін документами, які стосуються відносин з останніми. Під час обшуку Сударська відмовилась повідомити код доступу до телефону, а погодилась виключно на приховане його введення для можливості оглянути телефон на місці обшуку.

Вказаний телефон визнаний речовим доказом і на нього накладено арешт рішенням ВАКС. Адвокат Сударської подав скаргу на це рішення, але Апеляційна палата ВАКС залишила телефон заарештованим.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу про хабар чиновнику «Укрзалізниці». Також ВАКС заарештував депутата Полтавської облради від «Батьківщини» у справі УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: