На Закарпатті з'явиться «сухий порт» для українського зерна

Читать на русском
Для так званого порту на Закарпатті обладнано інфраструктуру для зберігання та експорту агропродукції.
Getty Images

У селі Горонда на Закарпатті з’явиться так званий сухопутний коридор, який допоможе експортувати українську агропродукцію.

Про це повідомила Закарпатська ОВА в Facebook 16 листопада.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

Як повідомляється, «сухий порт» буде створено для зберігання та експорту агропродукції.

«Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні – це пріоритетне завдання, яке має загальнодержавне значення. Цей проект особливо важливий за умов війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам», – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу України, а також дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки. У рамках проекту планується створити можливості щодо перевантаження сільгосппродукції, побудувати складські приміщення та розмістити контейнери для зерна, олії та не тільки.

Нагадаємо, раніше у МІЛ анонсували, що Україна відкриє наземний коридор для експорту зерна. Також повідомлялося, що стало відомо, скільки тонн українського зерна знищили росіяни за останні три місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: