Шмигаль розповів про спеціальний механізм страхування суден, які експортують зерно з України

Читать на русском
Україні вдалося створити спеціальний механізм страхування суден, які скористалися тимчасовим зерновим коридором ВМС. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україні вдалося створити спеціальний механізм страхування суден, які скористалися тимчасовим «зерновим коридором» ВМС.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 14 листопада.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

За його словами, механізм було створено за результатами домовленостей із британським урядом та пулом страхових компаній.

«Він дозволить зробити знижку на вартість страхування від воєнних ризиків для експортерів усієї продукції з України. Це зробить чорноморський морський коридор доступнішим для більш широкого кола експортерів», – наголосив Шмигаль.

Прем'єр додав, що Кабмін уже виділив кошти, які будуть гарантією покриття можливої шкоди. До механізму залучено кілька банків та пул із 14 страхувальників.

Нагадаємо, що рух суден українським коридором триває як до портів Одеси та області, так і з них. З 8 серпня 91 судно вивезло 3,3 млн тонн сільськогосподарської та металопродукції.

Раніше ми розповідали, скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за часи війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: