Стало відомо, скільки тонн українського зерна знищили росіяни за останні три місяці

Читать на русском
За останні три місяці росіяни, здійснюючи атаки по припортовій інфраструктурі України, знищили майже 300 тисяч тонн зерна.
agropolit.com

За останні три місяці росіяни, здійснюючи атаки по припортовій інфраструктурі України, знищили майже 300 тисяч тонн зерна.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

За його словами, станом на 14 жовтня російські військові здійснили 17 масованих атак по припортовій інфраструктурі України з моменту виходу рф з зернової угоди. Відтак окупанти знищили майже 300 тисяч тонн зерна.

«17 масованих атак з моменту виходу Росії з Зернової угоди, зниження на 40% експортного потенціалу портів, майже 300 тисяч тонн знищеного зерна – це спроба росії поглибити продовольчу кризу в тих країнах, які залежать від українських продуктів», – розповів Кубраков.

У серпні Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів.

У вересні із чорноморських портів вдалося вивезти 50 тисяч тонн агропродукції за допомогою тимчасового коридору.

Сьогодні стало відомо, що тимчасовим коридором, встановленим Військово-Морськими силами ЗСУ, за весь час роботи під завантаження до Чорноморських портів увійшли 25 суден.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: