Екснардепа Царьова підозрюють у фінансуванні росгвардії

Читать на русском
Колишньому нардепу-втікачеві Олегу Царьову повідомили про ще одну підозру – у фінансуванні росгвардії.
novosti.dn.ua

Колишньому нардепу-втікачеві від Партії регіонів Олегу Царьову повідомили про ще одну підозру. Цього разу – у фінансуванні військ національної гвардії росії.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора 14 листопада.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

В офіційному повідомленні не вказано ім'я ексдепутата, але по фото можна зрозуміти, що це Олег Царьов.

За даними слідства, колишній член забороненої в Україні «Партії регіонів» у 2014 році виїхав до росії. Сьогодні Царьов активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора та використовує свої знайомства та зв'язки в Україні для збирання інформації.

В ОГП заявили, що наразі є докази фінансування підозрюваним збройних формувань окупаційної влади на території Криму. Зрадник мав там нерухомість та низку підприємств, а після анексії півострова зареєстрував їх за російським законодавством і найняв військових розгвардій для охорони.

Встановлено факти грошових переказів за охорону музею-садиби та санаторію в Ялті. Це доводить, що фактично підозрюваний Царьов фінансує окупаційні війська в українському Криму, додали в ОГП.

Нагадаємо, раніше Царьову було повідомлено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, колабораційну діяльність та державну зраду.

У травні 2022 року суд заочно засудив Царьова до 12 років ув'язнення. А в жовтні цього року на Царьова в Ялті було скоєно замах. ЗМІ писали, що це була операція СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: