У Держдумі рф пропонують роздавати українські землі військовим

Читать на русском
Депутат Держдуми рф запропонував видавати земельні ділянки російським солдатам у так званих ДНР, ЛНР, а також у Херсонській та Запорізькій областях.
фото duma.gov.ru

Депутат російської Держдуми від партії «Родина» Олексій Журавльов озвучив пропозицію видавати учасникам так званої СВО «східноукраїнський гектар». Він уже готує відповідний законопроект.

Про це пише російське видання «Комерсант».

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Депутат запропонував запустити в рф нову програму за аналогією з видачею росіянам «далекосхідного» та «арктичного» гектарів, але цього разу видавати «східноукраїнський гектар».

Як заявив Журавльов, «претендувати на отримання земельних ділянок у ДНР, ЛНР, Херсонській та Запорізькій областях у пріоритетному порядку могли б учасники військової операції рф в Україні».

«Я наполягав би на появі програми «східноукраїнського гектара», на який могли б претендувати учасники російської спецоперації. Між іншим, вже зараз росія збільшилася більше ніж на 100 млн га, і цю землю після нашої перемоги доведеться комусь обробляти», – заявив росіянин.

Він вважає, що у так званих ДНР, ЛНР, Запорізькій та Херсонській областях можна було б «розподіляти території між тими, хто безпосередньо брав участь у їхньому звільненні».

Журавльов додав, що поки що цей законопроект перебуває на стадії розробки.

Нагадаємо, у ГУР пояснили, чому путін відтягує нову мобілізацію. Також повідомлялося, що СБУ затримала коригувальницю вогню, яка працювала на депутата Держдуми рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: