У росії погрожують відповісти ЄС за використання їхніх активів на користь України

Читать на русском
Голова Державної думи рф В’ячеслав Володін заявив, що в Європейському Союзі настільки погана економічна ситуація, що вони вирішили використати заморожені російські активи на користь України.
Getty Image

Голова Державної думи рф В’ячеслав Володін пригрозив ЄС за використання заморожених російських активів на користь України.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Спікер російської Держдуми заявив, що європейські політики на чолі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн знову почали розмови про нібито крадіжку заморожених коштів рф, щоб «за рахунок них продовжити мілітаризацію Києва».

За це Володін пригрозив ЄС симетричною відповіддю.

«Таке рішення вимагатиме від російської федерації симетричної відповіді. У цьому випадку конфісковані будуть набагато більші активи, що належать недружнім країнам, ніж наші заморожені на території Європи кошти», – додав він.

Раніше писали, що США та союзники оцінюють варіанти використання та передачі Україні 300 млрд доларів заморожених активів російської федерації. Більша частина цих коштів перебуває в Європі.

Згодом стало відомо, що лідери Європейського Союзу та Сполучених Штатів підтвердили готовність вивчити шляхи використання суверенних активів росії для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: