Розкрадання гуманітарки в Запоріжжі: вилучені гроші передали на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання адвоката про передачу вилучених коштів під час обшуків в Запоріжжі у межах розслідування.
фото: focus.ua

Вищий антикорупційний суд передав на потреби Збройних сил України 596 400 грн, 230 060 доларів і 650 євро, вилучені під час обшуків у справі про розкрадання гуманітарної допомоги в Запоріжжі.

Таке рішення ще 23 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ провело низку обшуків у межах справи про заволодіння гуманітарною в Запоріжжі. Зокрема, слідчі дії проводили в квартирі, яка нібито належить помічнику виконувача обов'язків міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва Вадиму Павлюченку. Детективи вилучили в нього 596 400 грн, 230 060 доларів і 650 євро.

На думку слідства, ці кошти належать саме Куртєву, оскільки під час обшуків в Павлюченка детективи знайшли планшет в.о. мера Запоріжжя. Цей планшет мав доступ до соцмереж Куртєва та деякі його листування. Тому на вказані кошті було накладено арешт.

Водночас сторона захисту просила передати ці кошти на потреби ЗСУ. Гроші нібито належать батькам Павлюченка. Сам Куртєв заявив, що гроші не його і він не має до них відношення, а речі зберігав в Павлюченка, оскільки він його помічник. Суддя клопотання задовольнив і зобов'язав НАБУ перерахувати ці гроші на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, 30 серпня детективи НАБУ спільно із департаментом контррозвідки Служби безпеки України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі. Зокрема у приміщеннях міськради, обласної військової обладміністрації, складських приміщеннях та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб.

Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення. Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень — ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ст. 368-5 КК України.

Під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти в значних обсягах. У СБУ зазначали, що також було знайдено речовини, схожі на наркотичні засоби. Їх відправили на експертизу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: