НАБУ вилучило телефон директора департаменту Житомирської ОВА

Читать на русском
Антикорупційне бюро провело слідчі дії в очільника одного з департаментів Житомирської облвійськової адміністрації.

Національне антикорупційне бюро вилучило мобільний телефон iPhone 14 Pro, який належить директорці департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації Інні Хоменко.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 21 червня, повідомляє «Слово і діло».

У самому документі не вказується прізвище посадовця, однак, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Інну Хоменко.

Як відомо, 25 квітня НАБУ провело обшук у приміщенні Житомирської ОВА. Також слідчі дії проходили в житлі директорки департаменту регіонального розвитку ОВА Хоменко. У неї вилучили мобільний телефон іPhone 14 Pro, пароль до якого посадовиця відмовилася надати. Тому детектив призначив комплексну судову телекомунікаційну та комп'ютерно-технічну експертизу.

«Апеляційну скаргу адвоката в інтересах третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт - (Інни Хоменко – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 03.05.2023 - без змін», – ідеться в рішенні.

Вказаний телефон був вилучений у межах справи за фактом імовірного зловживання службовим становищем посадовцями Житомирської ОВА. Детективи досліджують факт розірвання Житомирською ОВА договорів з приватним підприємством «Автомагістраль» на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Вподальшому Житомирська ОВА уклала аналогічні договори з тотожним предметом за завищеними цінами з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп».

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ проводили слідчі дії в Харківській обласній військовій адміністрації. Про обшуки у ХОВА «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку та підтвердили у Харківській ОВА. Зазначається, що кримінальне провадження розслідується за фактом ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: