Мітинги проти Фаріон: у «Львівській політехніці» прокоментували можливість звільнення екснардепки

Читать на русском
Як зазначили в університеті, була створена робоча група, яка має проаналізувати, вивчити моральні і етичні аспекти ситуації і дати свій висновок.
фото: РБК-Україна

У ректораті університету «Львівська політехніка» заявили, що наразі немає підстав для звільнення з посади викладачки та екснардепки Ірини Фаріон.

Про це повідомляє «Суспільне Львів», з посиланням на проректорку зі стратегічного розвитку університету «Львівська політехніка» Лілію Жук.

Мовний скандал із Іриною Фаріон: як розвивалися подіїСтався черговий скандал з Іриною Фаріон – вона розкритикувала російськомовних бійців ЗСУ. У чому суть її висловлювань і що сталося далі – на інфографіці.

«Зараз створена робоча група, яка має проаналізувати, вивчити моральні і етичні аспекти ситуації і дати свій висновок. Є чітко визначені підстави для того, щоб усунути від обов'язків чи розірвати строковий трудовий договір. Зараз таких підстав нема», - йдеться у повідомленні.

Водночас, проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак зазначив, що рішення про звільнення має бути ретельно виваженим, «оскільки це є доля викладача».

«Ви прийшли до нас, що нам сказати ваше слово. Ми вас почули!», - сказав Давидчак.

Як зазначається, робоча група оприлюднить свій висновок наступного тижня.

Нагадаємо, в Україні знову спалахнув мовний скандал за участю колишньої нардепки Ірини Фаріон: в інтерв'ю Яніні Соколовій вона розкритикувала російськомовних військових і заявила, що не може назвати їх українцями.

«Слово і діло» також зробило добірку реакції соцмереж на скандал з Іриною Фаріон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: