Екс-член КПРС Фаріон просить перевірити, чи не є Герман агентом КДБ

Читать на русском

Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Ірина Фаріон звернулася до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з проханням перевірити можливу причетність нардепа від Партії регіонів Ганни Герман до співпраці з КДБ СРСР.

Про це йдеться у депутатському зверненні Фаріон, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ВО «Свобода».

«Враховуючи теперішню ситуацію та агресію з боку Російської Федерації, на мою думку, існує загроза тривання співпраці А.М. Герман з іноземними спецслужбами. ...прошу Вас здійснити перевірку причетности народного депутата А.М. Герман до співпраці із КДБ та у разі продовження такої роботи зі спецслужбами іноземних держав притягнути її до відповідальности», - вказано в зверненні нардепа.

Коментуючи своє звернення до ГПУ та СБУ, Фаріон нагадала, що лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок відразу після революції 2004 року звертався до СБУ з вимогою оприлюднити списки людей, які співпрацювали з КДБ СРСР, але цього так і не було зроблено.

Нагадаємо, що минулого року сама Фаріон потрапила в скандал, коли виявилось, що вона в свій час перебувала в членстві в КПРС. Політик гнівно заперечувала цю інформацію, опубліковану в ЗМІ, але потім змушена була визнати цей факт.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 30 обіцянок Ірини Фаріон, при цьому не було підтверджено виконання жодної з них. В той же час дві обіцянки Фаріон, серед яких внесення законопроекту про заборону комуністичної ідеології, були провалені.

У свою чергу Ганна Герман роздала 37 обіцянок, з яких проектом було зафіксовані 9 виконаних та 16 провалених. Зокрема, вона двічі обіцяла піти з політики, але так цього і не зробила.    

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: