Фаріон вимагає не пускати в Україну 400 російських митців

Читать на русском

Нардеп від фракції «Свобода» Ірина Фаріон звернулася до низки відомств, вимагаючи заборонити в’їзд в Україну для більш як 400 російських діячів культури. Санкції до митців вона пропонує застосувати за те, що вони підтримали дії керівництва РФ у Криму, підписавши відповідний документ.  

«До всіх, хто підписав згаданий документ, фактично підтримавши та заохотивши російську владу до анексії частини України, мають бути застосовані санкції, адекватні до публічно висловленої ними позиції», – цитує Фаріон прес-служба «Свободи», передає «Слово і діло».

Зокрема мова йде про збір підписів на підтримку позиції президента РФ щодо України і Криму, який проводився на офсайті Міністерства культури Російської Федерації.

Зі слів Фаріон усі «підписанти» продемонстрували, що  «їхньою місією в Україні була і залишається гуманітарна, ідеологічна й інформаційна окупація, а не обмін культурними надбаннями народів».

У той самий час на сайті Мінкульту РФ наразі повідомляється, що відомство припинило збір підписів, так як у них немає можливості опрацювати «величезну кількість запитів» від діячів культури на підтримку Путіна.

Нагадаємо, що раніше інший депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко вже вимагав заборонити в'їзд в Україну російським діячам культури, які підтримали введення російських військових до Криму.

16 березня 2014 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна знайде й покарає всіх сепаратистів, які діють під прикриттям російських військових.

Також він пообіцяв у разі необхідності застосувати армію в конфлікті з Росією.

У системі "Слово і діло" налічується майже 30 обіцянок Фаріон, ознайомитися з якими можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: