Апеляційна палата залишила під заочним арештом посадовця структури НААН

Читать на русском
Апеляційна інстанція закрила провадження за скаргою на рішення про обраний заочний запобіжний захід підозрюваному.
фото: zp.tax.gov.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом заступника директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім Національної академії аграрних наук України» зі структури НААН Олександра Євдокимова. Його підозрюють у причетності до заволодіння пестицидами на 276 млн грн.

Таке рішення 9 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Євдокимова. Його захисник подав скаргу на це рішення.

«Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника підозрюваного (Євдокимова – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 07.08.2023 - закрити», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, Євдокимов заволодів пестицидами на 276 млн грн. Ці пестициди були вилучені у приватної компанії з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників, забезпечення посівної кампанії в Україні, а також продовольчих потреб Збройних сил України та військових підрозділів. Надалі ці пестициди зникли.

Нагадаємо, НАБУ і САП також підозрюють Євдокимова в організації схеми заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське». У межах досудового розслідування встановлено, що службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю.

У свою чергу заступник директора центру Євдокимов взяв на себе обов'язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину. У підсумку реалізація цієї схеми завдала держпідприємству збитків на суму понад 28,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: