Хабар голові райсуду Київщини: свідка примусово доставлять в суд

Читать на русском
Антикорупційний суд поставив на обговорення питання примусового приводу одного свідка та накладання грошового стягнення на іншого.
Олександр Лисюк

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро примусово доставити в засідання свідка у межах справи за обвинуваченням голови Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Здійснити привід свідка у судове засідання, яке відбудеться 13 лютого 2023 року о 09:00 до зали судових засідань №4 Вищого антикорупційного суду. Здійснення приводу доручити Національному антикорупційному бюро України», – йдеться в рішенні.

Також судді наклали на іншого свідка грошове стягнення у розмірі 1342 грн. Обидва свідка не з'являлися в засідання за повістками суду.

Як відомо, Лисюка обвинувачують у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тисяч гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням судді Лисюка. Проте після створення Вищого антикорупційного суду справу передали туди. В березні 2019 року Вища рада правосуддя відсторонила Лисюка від здійснення правосуддя до набуття вироком чинності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: