ВАКС засудив голову Баришівського райсуду Київщини до 8,5 років колонії

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням керівника райсуду Київщини з постановлення вироку.
Олександр Лисюк у суді

Вищий антикорупційний суд призначив 8,5 років позбавлення волі голові Баришівського районного суду Київської області Олександру Лисюку. Його визнали винуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«27 березня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок та визнала винуватим одного із голів суду за прохання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8,5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки. Йому також заборонено після відбуття основного покарання обіймати керівні посади впродовж наступних 3 років. Крім того, суд конфіскував усе належне обвинуваченому майно», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище і назва суду, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про керівника Баришівського райсуду Олександра Лисюка.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, Лисюка обвинувачують у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тисяч гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням судді Лисюка. Проте після створення Вищого антикорупційного суду справу передали туди. В березні 2019 року Вища рада правосуддя відсторонила Лисюка від здійснення правосуддя до набуття вироком чинності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: