Новим міністром закордонних справ Британії призначено колишнього прем'єра

Читать на русском
Колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона призначено главою МЗС. Його попередник Джеймс Клеверлі перейшов до МВС.
Getty Images

Девіда Кемерона, який у 2010-2016 роках був прем'єр-міністром Великої Британії, призначено новим міністром закордонних справ.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

«Король був радий затвердити призначення високоповажного Девіда Кемерона державним секретарем із закордонних справ, справ Співдружності та розвитку. Його Величність також був радий дарувати Девіду Кемерону довічне звання баронства Сполученого Королівства», – заявили на Даунінг-стріт.

Джеймс Клеверлі, який досі обіймав посаду глави МЗС Британії, тепер став міністром внутрішніх справ.

Кемерон вже прокоментував своє призначення у соцмережі X. Серед викликів, з яким зіткнулася Британія на міжнародній арені, він назвав війну в Україні та кризу на Близькому Сході. «В цей час глибоких глобальних змін для цієї країни як ніколи важливо було підтримати наших союзників, зміцнити наше партнерство і зробити так, щоб наш голос був почутий», - написав він.

Нагадаємо, Девід Кемерон пішов у відставку з посади прем'єр-міністра після того, як у Британії відбувся референдум щодо виходу з Євросоюзу. Оскільки перемогу здобули прихильники Brexit, Кемерон сказав, що не займатиметься процесом виходу країни з ЄС.

Нещодавно в британському уряді вже були кадрові перестановки: Грант Шаппс став новим міністром оборони замість Бена Воллеса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: