Останній день прем'єрства Кемерона: Тереза Мей – новий прем'єр Британії

Читать на русском
Після референдуму у Великобританії, результатом якого став вихід країни з ЄС, у Сполученому Королівстві відбудеться зміна прем'єра.
Тереза Мей і Девід Кемерон

Сьогодні, 13 липня, останній день роботи Девіда Кемерона на посаді прем'єр-міністра Великобританії.

Його наступницею стане Тереза Мей, чинний міністр внутрішніх справ, пише «Слово і Діло» з посиланням на Deustche Welle.

Слід нагадати, що у Великобританії нещодавно відбувся референдум щодо майбутнього країни в Європейському Союзі, за результатами якого табір противників Брюсселю (Brexit) переміг. Після цього прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив про свою відставку та наголосив, що він не збирається займатися виходом країни з ЄС.

Україна в контексті Brexit: чи варто перейматися долею ЄС?Яка доля чекає на Європейський Союз та перспективи України в ньому після виходу Великої Британії.

Відтак, 13 липня мають завершитись останні формальності зі зміни кабміну та відбутись офіційна пропозиція від королеви Єлизавети ІІ Терезі Мей, яка стала лідеркою Консервативної партії, очолити британський уряд. Планується, що сьогодні Кемерон виступить з останнім словом, після якого офіційно передасть королеві власну заяву про відставку. Єлизавета ІІ офіційно запропонує Мей сформувати новий Кабмін, а вже після цього та виступить перед будівлею резиденції прем'єр-міністра.

Тереза Мей уже заявила, що найголовнішим питанням стане вихід Великобританії з Євросоюзу.

Нагадаємо, 24 червня стали відомі результати британського референдуму щодо членства в ЄС. Так, за вихід з Євросоюзу проголосувало 52% виборців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: