Тему ракет Taurus для України ще не закрито – глава МЗС

Читать на русском
Україна ще може отримати далекобійні ракети Taurus, такі переговори не припинялися, повідомив Дмитро Кулеба.
фото МЗС України

Не можна говорити про те, що Україна вже ніколи не отримає далекобійних ракет Taurus. Переговори про надання Києву цих ракет тривають.

Прл це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt, опублікованому в понеділок, 6 листопада.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Я не думаю, що канцлер (Німеччини Олаф Шольц - ред.) боїться путіна. Тема Taurus для нас ще не закрита, і ми продовжуємо працювати над нею. Німеччина завжди дотримується дуже високих моральних стандартів, але не береться до уваги те, який величезний поворот вона вже зробила», – сказав Кулеба.

За його словами, Україна зараз готується до однієї із найскладніших зим, намагаючись захистити свою енергосистему від російських атак.

«Ми намагаємось захистити наші електростанції якнайкраще. Але росіяни навчаються. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами. Однак ми переможемо», – запевнив голова МЗС.

Він зазначив, що був присутній на багатьох розмовах канцлера ФРН Олафа Шольца та президента України Володимира Зеленського, і «переконаний, що Шольц твердо вірить у нас».

Нагадаємо, посол ФРН в Україні Мартін Єгер у жовтні заявляв, що уряд Німеччини поки не планує постачати Києву далекобійні ракети Taurus.

До цього ЗМІ писали, що Шольц все ще боїться ескалації у разі передачі Україні ракет Taurus.

Цієї осені Україна отримала далекобійні ракети ATACMS від США. За словами глави МЗС Дмитра Кулеба, постачання ATACMS будуть на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: