Коаліція Шольца готова схвалити збільшення військової допомоги Україні від Німеччини – ЗМІ

Читать на русском
Законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії зелених домовилися про збільшення видатків під час переговорів щодо проєкту бюджету на 2024 рік.

Правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца досягла принципової домовленості про подвоєння військової допомоги Берліна для України наступного року до 8 млрд євро.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Згідно з інфорпмацією ЗМІ з посиланням на джерело, в разі схвалення парламентом, де партії Шольца належить більшість, це збільшення дасть змогу довести витрати Німеччини на оборону до 2,1% від валового внутрішнього продукту, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами НАТО.

Як зазначає джерело, законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії «зелених» домовилися про збільшення видатків під час переговорів щодо проєкту федерального бюджету на 2024 рік перед офіційним засіданням бюджетного комітету Бундестагу - нижньої палати парламенту.

Відповідне засідання мають відбутися у четвер, 16 листопада.

Нагадаємо, вчора видання Bild повідомило, що у 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Загальна сума допомоги буде становити 8 млрд євро.

Раніше ми повідомляли, що уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України.

При цьому стало відомо, що план Європейського Союзу витратити до 20 мільярдів євро на військову допомогу Україні зустрів опір з боку деяких країн, зокрема й Німеччини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: