Гуменюк розповіла про дії ЗСУ на лівому березі Дніпра

Читать на русском
Українські військові продовжують вибивати російських окупантів, зокрема, з лівого берега Дніпра.
скріншот з відео

Українські військові продовжують вибивати російських окупантів, зокрема, з лівого берега Дніпра. Захисники домагаються, щоб знизилася кількість ворожих обстрілів правого берега.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у четвер, 14 вересня.

У ОК Південь заявили, що на лівобережжі Херсонщини є «певні закріплення» українських військУкраїнські військові закріпились на деяких ділянках лівобережжя Херсонської області. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ми продовжуємо вибивати ворога так, щоб смуга від лівого берега хоч би на 10-15 кілометрів була від них абсолютно зачищена. Це дозволить критично зменшити кількість обстрілів правого берега, легше буде мешканцям населених пунктів уздовж узбережжя», – заявила Гуменюк.

З її слів, росіяни намагаються знайти будь-які способи тероризувати українців на правому березі Дніпра. А ЗСУ продовжують контрбатарейну роботу.

«За минулу добу у нас у зведенні чотири (знищені, - ред.) танки різної модифікації, різних моделей. Але те, що підтягує ворог, продовжуємо нищити. Також у нашому зведенні мінус 23 окупанти, традиційно мінус ще один човен, три великокаліберні гармати та реактивна система залпового вогню», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, у ЗСУ відповіли на заяви про створення плацдарму на лівому березі Дніпра. А в ОК Південь заявили, що на лівобережжі Херсонщини є певні закріплення українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: