Чи буде війна затяжною: Данілов прокоментував заяви союзників

Читать на русском
Західні союзники не можуть чітко відповісти на запитання, що таке перемога України. Наше завдання, сказав Данілов, продовжуватиме звільнення країни.
Фото: Радіо Свобода

Важко сказати, із чого виходять союзники, коли прогнозують затяжну війну в Україні. Але Україна не повинна зупинятися у своїй боротьбі – інакше на країні відіграються усі, не лише путін.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав в інтерв'ю Наталі Мосійчук.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

«Мені складно сказати, з урахуванням яких аналітичних даних вони дають такі прогнози (про затяжну війну – ред.), швидше за все виходять із факторів, які вони мають на сьогоднішній день на столі. Не сприйняття фрагментації росії – вони цього лякаються і це правда. Нам досі ніхто не може чітко відповісти на запитання, що таке наша перемога. Нам кажуть: «Ми вас підтримуватимемо до…», а далі слова «перемога» я ніде не чув. Нам потрібно чітко розуміти: вони з нами йдуть до перемоги, або вони з нами йдуть певний проміжок часу, а потім дивитимуться і робитимуть ті чи інші висновки», – сказав Данілов.

За його словами, зараз у світі і, зокрема, у росії, відбуваються події, які точно на користь України. Завдання зараз, додав Данілов, «тримати стійкість, не впадати у смуток і не панікувати», а захищати свою державу.

«Бо якщо ми зупинимося на цьому шляху, майте на увазі, що тоді відіграються на нас усі – і не тільки путін. Ми живемо у дуже складному, непростому світі і ми сьогодні бачимо, що іноді навіть у країн-партнерів політична доцільність переважує ті чи інші речі, які ми називаємо цінностями», – сказав він.

Нагадаємо, у вересні генсек НАТО Єнс Столтенберг вкотре закликав готуватися до тривалої війни в Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що «емоційно готовий» до тривалої війни. За його словами, з огляду на ситуацію на полі бою, зараз поганий момент для переговорних процесів з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: