Норвегія висилає 15 шпигунів, які працювали у посольстві рф

Читать на русском
15 офіцерів розвідки займалися діяльністю, несумісною зі своїм дипломатичним статусом. Ці особи мають залишити Норвегію.
2plus2.ua

Норвегія висилає 15 працівників посольства рф, які фактично займалися шпигунством під дипломатичним прикриттям.

Про це повідомляється на сайті МЗС Норвегії.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

«15 офіцерів розвідки займалися діяльністю, яка не сумісна з їхнім дипломатичним статусом. Відповідні офіцери повинні незабаром залишити Норвегію. Візи не будуть видаватися офіцерам розвідки, які бажають приїхати до Норвегії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення уряду є відповіддю на зміну безпекової ситуації в Європі, яка призвела до посилення розвідувальної загрози з боку росії.

«Наразі росія становить найбільшу розвідувальну загрозу для Норвегії. Ми дуже серйозно ставимося до цього і зараз вживаємо заходів щодо протидії діяльності російської розвідки в нашій країні. Ми не дозволимо офіцерам російської розвідки діяти під дипломатичним прикриттям у Норвегії», - сказала міністр закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт.

Окремо наголошується, що діяльність цих розвідників відстежувалась протягом тривалого часу.

Голова МЗС підкреслила, що Норвегія прагне підтримувати нормальні дипломатичні відносини з росією, але країна не буде миритися з тим, що дипломатичні місії зловживають своїм статусом для проведення таємної розвідувальної діяльності.

Раніше у Польщі затримали іноземного громадянина, який збирав і передавав російським терористам дані про критичну інфраструктуру держави. Тепер йому загрожує до десяти років за ґратами, згідно з польським законодавством.

Нагадаємо, в українській розвідці раніше заявляли, що російська шпигунська мережа в країнах Європи зараз працює над тим, щоб перешкодити постачанням західної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: