У Швеції затримали росіянку, її підозрюють у корпоративному шпигунстві

Читать на русском
Поліція не бажає розповідати деталі цієї справи, але, за інформацією ЗМІ, йдеться про жінку, яку заарештували на заводі Preemraff у Гетеборзі.
tv4.se

Громадянку росії затримали на нафтопереробному заводі у шведському Гетеборзі, її запідозрили у корпоративному шпигунстві.

Про це повідомляє TV4 Nyheterna.

Зазначається, що спецоперацію правоохоронці проводили 13 квітня в умовах суворої секретності.

«Поліція не бажає розповідати деталі цієї справи, але, згідно з нашою інформацією, мова йде про жінку, яку заарештували на заводі Preemraff у Гетеборзі. Вона є громадянкою росії. Пізніше її заарештували, ймовірно, підозрюють у корпоративному шпигунстві», - йдеться у повідомленні ЗМІ.

За даними TV4 Nyheterna, правоохоронцями було допитано кілька людей і проведено кілька обшуків у різних місцях.

Поліція Гетеборга підтверджує, що провела цю операцію, але не хоче коментувати.

«Розслідування перебуває на початковому етапі, і через конфіденційність попереднього розслідування ми нічого не можемо сказати», зазначили у поліції.

На заводі підтверджують проведення слідчих дій поліцією і кажуть, що жінка, яку затримали, була одним із субпідрядників.

Наразі жодних інших деталей справи не розголошують.

Раніше повідомлялося, що Норвегія висилає 15 працівників посольства росії, які фактично займалися шпигунством під дипломатичним прикриттям.

Також у Польщі затримали іноземного громадянина, який збирав і передавав російським терористам дані про критичну інфраструктуру держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: