ДБР повідомило про підозру військовому, який подарував гранати помічнику Залужного

Читать на русском
Офіцеру з Апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику Залужного, повідомили про підозру у придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв без дозволу.
Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику Валерія Залужного Геннадію Частякову.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці встановили, що офіцер без відповідного дозволу набув 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого службового кабінету.

«Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв. Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів», – розповіли у ДБР.

Військовому повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Нагадаємо, 6 листопада у своєму будинку під Києвом внаслідок вибуху гранати загинув помічник Залужного Геннадій Частяков.

За попередніми даними МВД, Частяков висмикнув чеку із гранати, подарованої йому на день народження. При цьому Частякова попереджали, що гранати у подарунку справжні.

Основною версією загибелі Частякова слідство вважає нещасний випадок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: