У МВС повідомили нові деталі загибелі помічника Залужного

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії.
mvs.gov.ua

Нацполіція встановили перші обставини загибелі помічника головнокомандувача Збройних Сил України Геннадія Частякова. За попередньою інформацією слідства, майор Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши вибух.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляє у Телеграмі.

Він розповів, що у свій день народження майор Частяков повернувся додому з подарунками від колег. Помічник Залужного почав показувати їхній родині.

Ймовірно, майор Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши вибух.

«Трагедія у Чайках починає обростати різною інформацією з «джерел». Тому офіційно повідомляю: внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. Дістав ящик із гранатами всередині та почав демонструвати боєприпас синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух», - написав міністр.

Клименко підтвердив, що у квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

При цьому, у військового, який подарував гранати, пройшли обшуки.

«Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. У його кабінеті вже провели обшук та вилучили ще 2 аналогічні гранати», - додав Клименко.

Міністр також закликав дочекатися офіційних висновків слідства у цій справі.

Нагадаємо, сьогодні у селі Чайки Київської області від вибуху гранати загинув помічник головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного Геннадій Частяков.

Також влітку минулого року правоохоронці затримали бойовика, який планував вбити представників військового керівництва країни. У березні суд засудив його до 12 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: