Помічника Залужного попереджали, що подаровані гранати бойові – МВС

Читать на русском
Колега, який подарував Геннадію Частякову гранати, попереджав, що вони бойові. Але, очевидно, ці слова були сприйняті за жарт.
ілюстративне фотофото УНІАН

Помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова попередили, що гранати у подарунку справжні. На сьогодні слідство підтвердило попередню версію – це був нещасний випадок.

Про це розповіла прессекретар Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева в ефірі телемарафону 7 листопада.

У МВС повідомили нові деталі загибелі помічника ЗалужногоМіністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії.

«Наразі відомо, що граната, яка вибухнула, була подарунком, і вже ми маємо свідчення цієї особи, яка подарувала цей презент, він був у вигляді коробки. Усередині там знаходилися пляшка алкоголю та 6 гранат», – заявила Рева.

За словами прессекретаря, колега, який подарував Частякову гранати, попереджав, що вони справді бойові. Але, очевидно, помічник Залужного не сприйняв ці слова серйозно.

Мар'яна Рева зазначила, що буде встановлено шляхи надходження боєприпасів і на яких підставах їх було передано іншим особам.

«Станом на зараз поліція розслідує кримінальне провадження за фактом загибелі людини та необережного поводження з боєприпасами, але не виключено, що ця справа буде перекваліфікована відповідно до зібраних доказів», – повідомила вона.

Рева також додала, що син Частякова перебуває у тяжкому стані, він під наглядом лікарів. Дочка зазнала легких травм.

Нагадаємо, 6 листопада у селі Чайки Київської області від вибуху гранати загинув помічник головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного Геннадій Частяков.

У МВС розповіли деталі загибелі помічника Залужного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: