В Україні вирішили позбутися шапок-вушанок для військових

Читать на русском
На торгах продадуть шапки зі штучного хутра для військовослужбовців, закладені в Держрезерві на початку 2000 років.
violity.com

Держрезерв продасть на торгах незатребуване майно, зокрема військові шапки-вушанки, термін зберігання яких минув.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 листопада, інформує Мінекономіки.

Скандальний нардеп Кива назвав можливе вторгнення Росії «звільненням» - деталіКива неодноразово потрапляв у політичні скандали. На цей раз він назвав вторгнення Росії в Україну - звільненням.

Так, згідно з рішенням уряду на торгах продадуть шапки зі штучного хутра для військовослужбовців, закладені до Держрезерву на початку 2000 років.

З 2017 року наказом Міноборони запровадили нові правила носіння військової форми. А шапки-вушанки їм не відповідають, отже не будуть затребувані військовими.

У Мінекономіки додали, що також реалізації підлягає зерно врожаїв 2007-2018 років, яке зберігається на потужностях Держрезерву. Зберігати зерно державному резерву можна два роки, тому зволікання з реалізацією загрожує державі збитками.

Крім того, буде реалізовано на конкурсній основі незатребуване моторне масло М-63/10D, термін зберігання якого також закінчується.

Реалізація незатребуваного майна дозволить державі заощадити кошти, які сьогодні витрачаються на його зберігання.

«Фактично, майна, яке виявилося непотрібним замовникам навіть в умовах війни, що само по собі показово. Натомість надходження від продажу дозволять нам освіжити та поповнити запаси Держрезерву. Будуть придбані матеріальні цінності з актуальної номенклатури, яка відповідає вимогам сучасності, потребам держави та замовників», - зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Нагадаємо, у вересні Міноборони показало нові тактичні комплекти для армії. Раніше повідомлялося, що в українській армії з'явилася польова форма для жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: