Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепці Марченко

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану.
Людмила Марченкофото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 грудня строк дії обов'язків, покладених на народну депутатку від фракції «Слуги народу» Людмилі Марченко. НАБУ і САП підозрюють її у зловживанні впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив нардепці Марченко запобіжний захід у вигляді 53 600 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, вона зобов'язана: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці. Проте суд продовжив дію лише на місяць, тобто до 6 грудня.

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити на один місяць, але в межах строку досудового розслідування, строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Марченко – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу нардепки Людмили Марченко. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею Анастасією Колесник за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: