Суд залишив заарештованими вилучені кошти в нардепки Марченко

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу представника члена парламенту на арешту вилученого майна.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованими 3000 доларів, мобільний телефон та відеореєстратор, вилучені під час обшуки в народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмилі Марченко. Її підозрюють у зловживанні впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 20 вересня антикорупційний суд наклав арешт на 3000 доларів мобільний телефон та відеореєстратор, вилучені в нардепки Марченко. 2800 доларів з цих коштів ідентифіковані як частина переданої неправомірної вигоди, ще 200 доларів заарештовані в забезпечення ймовірної спеціальної конфіскації. На мобільному телефоні підозрюваної знайшли листування з іншими фігурантами справи, а на відеореєстраторі зафіксована важлива інформація для встановлення обставин у даному провадженні.

Адвокат Марченко подав скаргу на арешт майна, але Апеляційна палата ВАКС залишила її без задоволення.

«Апеляційну скаргу адвоката залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 20 вересня 2023 року - без змін», – ідеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд визначив заставу нардепці Марченко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: