ВАКС продовжив розслідування справи нардепки Марченко

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектив НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Людмила Марченкофото: Слуга народу

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 листопада строк розслідування справи за підозрою народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колесник у зловживанні впливом.

Таке рішення 4 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 9 листопада 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: