У Повітряних силах розповіли, яка зброя допоможе вирішити проблему обстрілів керованими бомбами

Читать на русском
Російська окупаційна армія помітно збільшила кількість обстрілів території України керованими авіабомбами. Щоб вирішити цю проблему, українським військовим треба придушити діяльність тактичної авіації ворога.
Фото: stopcor.org

Російська окупаційна армія значно збільшила кількість обстрілів території України керованими авіабомбами. Щоб вирішити цю проблему, українським військовим треба придушити діяльність тактичної авіації ворога.

Про це заявив представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу у Media Center Ukraine.

Керовані бомби російських терористів: що це таке і чим з ними боротисяТака конструкція виходить дешевше, аніж найдешевша ракета, оскільки навіть дешеві ракети коштують мільйони доларів, а старі радянські бомби – не коштують майже нічого

«Кількість керованих авіабомб, що випускаються противником, збільшується. Ворог має можливість завдяки цим авіабомбам завдавати ударів дистанційно, приблизно на відстані від лінії бойового зіткнення або державного кордону за 50 км», – сказав Ігнат.

За його словами, ці бомби часто не потрапляють у ціль, оскільки ворогові важливо завдати удару «кількістю, а не якістю».

Боротися з російськими керованими авіабомбами можна лише одним способом – пригнічуючи діяльність тактичної авіації ворога, зокрема Су-34, Су-35 та гелікоптерів.

«Звичайно, можна пробувати їх збивати, але це не дасть бажаних результатів. Існують деякі об'єктивні причини. Протидіяти цьому можна за допомогою засобів ППО дальньої дії та винищувачів, але лише тих, які ми матимемо в перспективі, західних літаків, у тому числі F-16», – уточнив представник Повітряних сил.

Нагадаємо, що українські військові вже розпочали підготовку безпосередньо на F-16. У Пентагоні розповіли, скільки може тривати навчання пілотів ЗСУ на американських винищувачах.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, які дві перешкоди заважають появі винищувачів F-16 в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: