Суд виніс вирок кілеру, який планував убити Резнікова та Буданова

Читать на русском
На підставі зібраних матеріалів суд визнав фігуранта винним за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва призначив 12 років в'язниці з конфіскацією майна бойовику, який планував вбити міністра оборони України Олексія Резнікова та голову ГУР Кирила Буданова.

Про це у вівторок, 14 березня, повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі «ЛНР» брав активну участь у бойових діях проти української армії.

У відомстві зазначили, що за вбивство керівників військових відомств російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тисяч доларів.

На підставі зібраних матеріалів суд визнав фігуранта винним за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • в. 111 (державна зрада);
  • в. 14 ст. 27, ст. 115 (готовка до скоєння вбивства);
  • в. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях);
  • в. 258-3 (участь у терористичній організації).

«Продовжуються комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності російських координаторів підривної діяльності, які зараз ховаються в рф», - підсумували в СБУ.

Нагадаємо, за даними Washington Post, на керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова було скоєно не менше десяти замахів.

Раніше повідомлялося, що з 24 лютого президент України Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху. Зокрема, за перший тиждень повномасштабної війни на президента України було здійснено щонайменше три спроби замаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: