Скільки ракет залишилося у рф: в ГУР назвали приблизну кількість

Читать на русском
У запасі російських військових ще є Іскандери, Калібри та Кинджали. Також ще залишилися Х-101, Х-555 та Х-55.
Фото: skibitsky_mediacenter.org.ua

У росіян сьогодні залишилося близько 600 ракет, якими можна бити на відстань понад 500 кілометрів. Це без урахування ракет Х-22.

Про це повідомив заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скибіцький, пише РБК-Україна.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, розвідка Міноборони ретельно відстежує все, що пов'язане із запасами ракет у ворога та їх виробництвом.

«Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети «Іскандер», то, за нашими даними, їх зараз приблизно 270 одиниць. Запаси «Калібрів» - це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 та Х-55 з бойовою частиною, за нашими підрахунками, близько 100 ракет», – сказав Скибіцький.

Крім того, у росіян у запасах може бути ще приблизно 75 одиниць «Кинджалів».

Скибіцький додав, що на сьогоднішній день росіяни менше використовують Х-101, ніж восени 2022 року. Причини дві. Перша – вони змушені враховувати критичну межу, тобто економити. Другий фактор – росія намагається накопичити запаси цих ракет, які вважаються більш точними та ефективними ніж Х-555, Х-22 або навіть «Калібри».

Нагадаємо, в ніч на 28 серпня війська рф вдарили по Україні ракетами морського та повітряного базування. Усього було випущено 6 ракет. ППО збила 4 з них. У ніч проти 27 серпня ворог також атакував Україну крилатими ракетами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: