В ЦАХАЛ заявили про повне оточення Гази

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю повністю оточила місто Газа та розділила анклав на дві частини. Про це сказав речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі.
Фото: apostrophe.ua

Під час наземної операції Армії оборони Ізраїлю у Секторі Газа населена палестинцями прибережна смуга розколота на дві частини. ЦАХАЛ «оточив місто Газа з південного узбережжя», і «тепер є південний сектор Газа та північний сектор Газа».

Про це заявив у неділю, 5 листопада, офіційний представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі, повідомляє The Times of Israel.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Сьогодні існує північна Газа і південна Газа», – сказав Хагарі.

За його словами, ЦАХАЛ, як і раніше, дозволить цивільному населенню покинути північну частину Гази і поїхати на південь.

Разом з тим, начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві заявив, що ізраїльські військові «готові в будь-який момент перейти в наступ на півночі країни», оскільки протягом останніх тижнів вони обороняються від щоденних ракетних обстрілів з боку ліванської «Хезболли».

«Ми поставили собі за мету відновити значно кращу ситуацію з безпекою на кордонах, не лише в Секторі Гази», – сказав він під час оцінки в 210-й дивізії на півночі Ізраїлю.

Також Халеві наголосив, що військові Ізраїлю готові в будь-який момент перейти в наступ на півночі.

Раніше було опубліковано супутникові знімки, що підтверджують, що ЦАХАЛ оточує Газу.

Також стало відомо, скільки може коштувати Ізраїлю війна з ХАМАСом.

Нагадаємо, ХАМАС заявив про загибель десятків заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: