Росіяни готуються до нового масованого штурму Авдіївки – ISW

Читать на русском
Російські війська готуються до нової хвилі наземних атак піхоти на українські позиції в районі Авдіївки. Про це пишуть фахівці Інституту вивчення війни (ISW).
Колаж: Главред

Росіяни готуються до «третьої серії великих штурмів під Авдіївкою» і «третього масованого штурму Авдіївки».

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 3 листопада російські війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою і досягли підтверджених успіхів на північному фланзі міста.

Згідно з геолокаційними кадрами від 3 листопада, війська рф просунулися на південний захід від Красногорівки до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська протистоять російським наступам поблизу Авдіївки і відбили понад 17 російських атак. За словами речника Таврійського угруповання українських військ полковника Олександра Штупуна, активних бойових дій поблизу Авдіївки не ведеться, але ЗСУ очікують «загострення ситуації» в цьому районі.

Голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив, що росіяни інтенсивно обстрілюють українські позиції в Авдіївці, а на північ і південь від населеного пункту тривають піхотні бої.

Залужний розповів The Economist про новий етап війни в Україні: головнеВалерій Залужний написав для Economist великий матеріал про новий небезпечний етап війни в Україні. Ключові моменти зібрало Слово і діло.

У звіті зазначається, що, згідно з заявами російських джерел, окупанти просунулися на північ і захід від Красногорівки, в напрямку Новокалинового, а також в районі Степового і прорвали українську оборону в районі Веселої. Крім того, бої тривають біля Авдіївського коксохімічного заводу, південних і південно-західних околиць Авдіївки та Опитного.

Також експерти вказують на те, що українські офіційні особи та російські джерела повідомили про підготовку військ рф до третьої серії великих штурмів під Авдіївкою.

Барабаш заявив, що ворог концентрує живу силу і техніку для третього масованого штурму Авдіївки, а також що росіяни, ймовірно, зосередять свої наступальні операції на Авдіївському коксохімічному заводі в північній частині міста.

Російський «воєнкор» зазначав, що війська рф під Авдіївкою проводять тактичне перегрупування, і теж назвав Авдіївський коксохімічний завод метою потенційних майбутніх російських наступальних операцій.

Голова Авдіївської МВА вважає, що росіяни відновлять масштабні наступальні операції, коли земля під Авдіївкою висохне після кількох останніх злив.

Раніше у ЗСУ пояснили певне ослаблення атак на Авдіївку тим, що росіяни знову перегруповуються.

Також видання The New York Times зазначило, що бої за Авдіївку стали одними з найкривавіших із початку великої війни.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, скільки військових росія втратила з початку наступу на Авдіївку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: