Прокурори передали ГУР та Нацгвардії майже пів мільярда гривень арештованих коштів

Читать на русском
Столична прокуратура передала на користь ГУР МО України та Нацгвардії України 450 млн грн арештованих коштів компаній з російським бенефіціаром.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Київська прокуратура вилучила у компаній, які працювали в Україні, 450 млн грн. Арештовані кошти були передані Головному управлінню розвідки Міністерства оборони та Національній гвардії України.

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Facebook.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

«За ініціативи Подільської окружної прокуратури міста Києва в межах досудового розслідування за фактом протиправної діяльності групи компаній з російським бенефіціаром передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України понад 450 млн грн арештованих коштів», – ідеться в повідомленні.

Слідство встановило, що в Києві та на території інших регіонів України здійснюють свою діяльність підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками якого є резиденти росії.

За даними слідства, в Києві та різних регіонах України деякі підприємства, які належать російським власникам, діяли на її територіх. Ця група компаній займалась виробництвом напівфабрикатів.

Прокурори намагаються довести, що фігуранти справи працювали над насильницькою зміною, чи поваленням конституційної ладу або захоплення державної влади.

У відомстві зазначили, що з 24 лютого 2022 року Київська міська прокуратура вилучила на корисить ГУР МОУ та Національної гвардії України 1,5 млрд арештованих коштів.

Нагадаємо, на початку жовтня суд арештував активи трьох російських олігархів на понад 17 млрд гривень.

У серпні на Полтавщині правоохоронці заарештували майно російського генерала на понад 1 млрд грн.

Також повідомлялося, що за матеріалами СБУ за 2022-2023 роки накладено арешт на активи російських олігархів майже на 190 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: