Радник прем'єрки Італії втратив посаду через дзвінок від російських пранкерів

Читать на русском
Дипломатичний радник прем'єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні Франческо Тало взяв на себе відповідальність за її скандальну розмову з російськими пранкерами та пішов у відставку.
Фото: Getty Images

Дипломатичний радник прем'єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні Франческо Тало взяв на себе відповідальність за її скандальну розмову з російськими пранкерами та пішов у відставку.

Про це вона розповіла на пресконференції 3 листопада, її цитує портал Il Sole 24 Ore.

Росіяни шукають нові ресурси для своєї пропаганди – ЮсовУ рф хочуть запустити наратив про нібито невдачі контрнаступу ЗСУ і закликати припинити підтримку Заходу.

Вона зазначила, що скандальна телефонна розмова «була легковажною справою, яка підставила всю націю».

«Ми зробили щонайменше 80 таких телефонних дзвінків, і мені шкода, що в такому поспіху сталося те, що сталося. Я дякую Франческо та дипломатичному відомству. Думаю, що тепер послідовність дій уряду точно буде визначена», – сказала Мелоні.

Прем'єр Італії також додала, що той телефонний дзвінок був здійснений насамперед за допомогою програм, «органічних для кремлівської пропаганди, і це має навести на роздуми про те, хто є рупором для цих коміків».

Нагадаємо, що розмова Мелоні з російськими пранкерами відбулася в середині вересня. Представники країни-окупанта назвалися африканським дипломатами, після чого почали говорити з Мелоні про війну в Україні.

Прем'єрка Італії, серед іншого, сказала, що війна, на її думку, триватиме ще не один рік, і що вона «вже дуже втомлена».

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди та заохочує людиноненависницьку ідеологію путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: