Росіяни шукають нові ресурси для своєї пропаганди – Юсов

Читать на русском
У рф хочуть запустити наратив про нібито невдачі контрнаступу ЗСУ і закликати припинити підтримку Заходу.
Фото: Суспільне UA

Росіяни шукають нових ресурсів для інформаційної війни проти України. Зокрема, вони хочуть запустити наратив про нібито невдачі контрнаступу ЗСУ та закликати припинити підтримку Заходу.

Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Пропагандисти рф фейковим сюжетом намагаються розсварити народи Польщі та УкраїниРосійські пропагандисти поширюють фейковий сюжет в якому розповідають про польський антиукраїнський флешмоб.

«Є інформація про те, що 25 серпня за участю Кирієнка (куратор внутрішньої політики путіну – ред.) відбулася нарада з російськими пропагандистами щодо нового етапу інформаційної війни проти України. З одного боку, там нічого нового немає, але росіяни використовують значні ресурси, щоб поширювати наративи, мовляв, немає успіху в контрнаступі, а значить підтримувати не потрібно. Що суцільно корумпована держава, все крадеться, і підтримувати не потрібно тощо», – розповів Юсов.

За словами представника ГУР, українське суспільство має дуже критично ставитись до поширення інформації у ЗМІ.

«На інформаційну війну росіяни закладають новий бюджет, і щоразу шукають нові інструменти, тому що попередні інструменти або перестають бути ефективними, або викриваються і не можуть бути використані так, як раніше працювали», – зазначив Юсов.

За його словами, пропагандисти щоразу вигадують нові ідеї, шукають нових спікерів, які готові озвучувати наративи та виступати перед ньюзмейкерами.

Фейки будуються на тому, що 10%-15% мають бути правдою, решта брехня, так як факти в росії особливо нікого не цікавлять, додав Юсов.

Нагадаємо, нещодавно у ГУР назвали нові фейки про Україну, затверджені у Кремлі. А в ОПУ заявили, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: