Пропагандисти поширюють фейк про скасування інвалідності в Україні: деталі

Читать на русском
Російські пропагандисти поширюють фейк про скасування інвалідності в Україні, нібито для того, щоб відправити на фронт якомога більше людей.
dobronews.city

Російські пропагандисти поширюють фейк про скасування інвалідності в Україні, нібито для того, щоб відправити на фронт якомога більше людей.

Про це повідомив у Telegram Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зокрема, пропагандисти стверджують, що поняття «інвалід» вилучать з українського законодавства, щоб скоротити соціальні виплати та відправити на фронт побільше людей. Тим часом у Центрі пишуть, що міністр охорони здоров’я Ляшко повідомив, що відомство підготувало законопроєкт, який змінює методологію встановлення інвалідності та пропонує замінити її на оцінку втрати функціональності. Однак ні про яке скасування «інвалідності» не йдеться.

«Перехід від інвалідності до втрати функціональності не означає, що пільги та виплати мають бути скасовані. Навпаки – для людей з інвалідністю мають створити більше можливостей та послуг: доступ до освіти, перекваліфікацію, відновлення працездатності, більше допоміжних засобів реабілітації», – зазначають у дописі.

Зміни почнуть діяти з 2025 року, що свідчить про те, що реформа ніяк не пов’язана з мобілізацією.

Нагадаємо, раніше країна-агресор поширювала фейк про те, що нібито Україна влаштувала «вбивство» 22 мирних мешканців Снігурівки на Миколаївщині.

Також пропагандисти писали, що Велика Британія нібито планує ввести в Україну війська НАТО, щоб безпосередньо контролювати проведення військових операцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: