Антикорупційний суд закрив частину справи ексміністерки Лукаш

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив частину справи за обвинуваченням колишнього очільника Мін'юсту та інших у зловживаннях.

Вищий антикорупційний суд закрив частину справи за обвинуваченням колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, віцепрем'єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та ще десятьох осіб у заволодінні 2,52 млн грн. Ідеться про епізод щодо службового підроблення.

Таке рішення 30 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисники обвинувачених просили закрити кримінальне провадження та звільнити від кримінальної відповідальності їхніх клієнтів у зв'язку із закінченням строків давності. Йшлося про частину обвинувачення за статтею 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Строк давності за цією статтею складає 5 років, який уже сплив.

Тому суд закрив провадження в цій частині. Водночас суд продовжить слухати справу за статтею 364 ККУ (зловживання службовим становищем). Строк давності за цією статтею складає 10 років.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу Лукаш. За версією обвинувачення, ексміністр Лукаш заволоділа 2,52 млн на проведення тендеру з проведення порівняльно-правові дослідження щодо адаптації українського законодавства до європейського. На думку прокурора, вартість дослідження була завищена, а якість його проведення – погане.

Крім Лукаш та Стефанішиної обвинуваченими є: Андрій Бондар; Юрій Іващенко; адвокат Олексій Калмиков, який отримав 930 тисяч грн за роботу обсягом понад 500 сторінок; Вікторія Коваль; Богдан Криволапов; підприємець Ганна Сапельникова, яка отримала 680 тис. грн за дослідження обсягом 149 сторінок; Таїсія Білоцька; Світлана Колишко; Олена Бірюкова і Сергій Мудрий.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Генеральна прокуратура України змінила повідомлення про підозру ексміністру Лукаш. Слідство у справі завершили і в 2019 році передали її до САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: