Ексміністру Лукаш змінили підозру

Читать на русском
Прокурори Генеральної прокуратури України повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш.

Прокурори Генеральної прокуратури України повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомляє пресслужба ГПУ.

У повідомленні наголошується, що під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін'юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 на загальну суму 2 млн 523 тис гривень.

Триває досудове розслідування за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191), а також статтею про службову підробку (ч. 2 ст. 366) КК України.

Сама Лукаш покоментувала зміну підозри так:

«Підозру побачила. Дізналася про те, що «зробила» розкрадання невідомим чином, невідомим способом, у невідомій сумі і невідомо коли», - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Також сьогодні Лукаш побувала на допиті в ГПУ.

Нагадаємо, в 2014 році Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Лукаш. У 2015 році їй повідомили підозру в заволодінні бюджетними коштами та вчиненні службового підроблення.

У березні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що для пред'явлення звинувачення екс-міністру поки не знайшли достатньо доказів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: