САП скерувала до суду справу ексміністра юстиції Лукаш

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 12 осіб, де серед обвинувачених є ексглава Мін'юсту.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, віцепрем'єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та ще десятьох осіб у заволодінні 2,52 млн грн.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 18 вересня, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на 26 вересня 2023 року о 16:00 год. та на 4 жовтня 2023 року на 15:30 у приміщенні Вищого антикорупційного суду підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №42014000000000409 за обвинуваченням (12 осіб – ред.)», – ідеться в ухвалі.

За версією обвинувачення, ексміністр Лукаш заволоділа 2,52 млн на проведення тендеру з проведення порівняльно-правові дослідження щодо адаптації українського законодавства до європейського. На думку прокурора, вартість дослідження була завищена, а якість його проведення – погане.

Крім Лукаш та Стефанішиної обвинуваченими є: Андрій Бондар; Юрій Іващенко; адвокат Олексій Калмиков, який отримав 930 тисяч грн за роботу обсягом понад 500 сторінок; Вікторія Коваль; Богдан Криволапов; підприємець Ганна Сапельникова, яка отримала 680 тис. грн за дослідження обсягом 149 сторінок; Таїсія Білоцька; Світлана Колишко; Олена Бірюкова і Сергій Мудрий.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Генеральна прокуратура України змінила повідомлення про підозру ексміністру Лукаш. Під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін'юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 на загальну суму 2,523 млн грн. Слідство у справі завершили і в 2019 році передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше в 2014 році Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Лукаш. У 2015 році їй повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами та вчиненні службового підроблення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: