Хакери зламали сайт Київської облради та залишили погрози Зеленському

Читать на русском
Хакери сьогодні зламали сайт Київської обласної ради та сервери. Існує ризик втрати конфіденційних даних.
Фото Слово і діло

Сайт Київської обласної ради у четвер, 2 листопада, зламали хакери. Також повністю паралізовано роботу Апарату Київської обласної ради, оскільки окрім офіційного сайту, зламані сервери.

Про це повідомив в.о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський у Facebook.

Хакери рф намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців: які схеми використовуютьРосійські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти і таким чином намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців.

«Станом на 13:32 стартова сторінка сайту Київської обласної ради мала вигляд - зображення Президента України Володимира Зеленського з погрозливим повідомленням російською мовою: «ЗЕЛЕНСКИЙ!!!! ВНИМАНИЕ!!! МЫ УЖЕ ТУТ!!! ЖДИ ПОДРОБНОСТЕЙ!!!»» – написав Добрянський.

За його словами, зараз готується заява до Кіберполіції щодо встановлення причетних до атаки для притягнення їх до відповідальності.

«Наразі робимо все можливе для відновлення роботи сайту. Також, унаслідок хакерської атаки, повністю паралізована робота Апарату Київської обласної ради, оскільки крім офіційного сайту, зламані сервери, внаслідок чого, працівники обмежені у доступі до компʼютерів. Існує ризик втрати даних, у тому числі, конфіденційних», – повідомив Добрянський.

При цьому він додав, що існує ризик втрати даних, зокрема конфіденційних.

Нагадаємо, 1 листопада Валерій Залужний попередив про фейкові провокаційні повідомлення, які розсилають від його імені. До цього українцям на мобільний прийшов масовий ворожий спам з пропозицією обміняти на гроші інформацію про ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: