Обласний санлікар прокоментував випадки гепатиту на Івано-Франківщині

Читать на русском
Поодинокі випадки захворювання на гепатит А в Івано-Франківській області - це ще не спалах, його немає.
Руслан Савчук facebook.com

Випадки госпіталізації пацієнтів із гепатитом А в Івано-Франківській області – поодинокі. Спалаху захворювання у регіоні немає.

Про це повідомив головний санлікар Івано-Франківської області Руслан Савчук у Facebook.

На Вінниччині оголошено НС через спалах гепатиту: які обмеження вводятьНадзвичайна ситуація оголошена на Вінниччині через спалах гепатиту А. У лікарні зараз залишаються 144 особи.

Він прокоментував інформацію про те, що в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають 7 пацієнтів із діагнозом гепатит А.

«Повідомляю: всі ці випадки зареєстровані від 13.10 - до 01.11.2023р. та вважаються спорадичними (поодинокими). На даний час спалаху гепатиту А в нашій області не спостерігаємо», – написав Савчук.

Він запевнив, що це не спалах захворювання.

«Ми щодня моніторимо епідемічну ситуацію і у разі зростання захворюваності інформуватимемо громадськість та органи влади для вжиття заходів», – додав санлікар.

Нагадаємо, вже другий тиждень спостерігається спалах гепатиту А у Вінницькій області. Станом на учора було зареєстровано 247 повідомлень про хворих. У регіоні проводять екстрену вакцинацію тих, хто контактував із хворими. Школи закрито на карантин.

1 листопада з'явилася інформація про випадки гепатиту на Івано-Франківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: