На Вінниччині оголошено НС через спалах гепатиту: які обмеження вводять

Читать на русском
Надзвичайна ситуація оголошена на Вінниччині через спалах гепатиту А. У лікарні зараз залишаються 144 особи.
Ілюстративне фотоcvd.vn.ua

На Вінниччині через спалах гепатиту А оголошено надзвичайну ситуацію. Протиепідемічні заходи у регіоні посилять.

Як повідомляє пресслужба МОЗ, рішення було ухвалено на засіданні облкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело інфікування гепатитом у Вінниці ще не ліквідували – санлікарУ Вінниці вже так багато інфікованих, що йдеться про надзвичайну ситуацію обласного масштабу та обласного рівня.

За словам головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, у лікарнях області наразі залишаються 144 пацієнти, 32 дорослих та 10 дітей уже виписали. При цьому джерело інфікування продовжує існувати – це можуть бути продукти чи питна вода.

«За результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спалах визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому в регіоні посилено протиепідемічні заходи», – повідомив Кузін.

Яких додаткових заходів вжили:

  • в області посилено контроль за прибиранням та дезінфекцією громадського транспорту;
  • тимчасово заборонені ярмарки та масові заходи щодо реалізації продукції домашнього виробництва;
  • місцева влада посилює контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічних правил на ринках міста та області;
  • лікарі-епідеміологи обстежать працівників епідемічно небезпечних сфер (ринків та підприємств із виробництва продуктів масового споживання, молочної продукції, об'єктів централізованого водопостачання, підприємств із продажу та розвезення питної води);
  • додаткові перевірки проведуть на підприємствах, робота яких пов'язана з обслуговуванням населення, продуктами та іншими епідемічно небезпечними сферами.

Також у Вінниці продовжується дистанційне навчання, це стосується і позашкільного навчання, спортивних та творчих гуртків.

Нагадаємо, мобільні бригади розпочали екстрену вакцинацію для тих, хто контактував із хворими на гепатит А у Вінницькій області.

Спалах гепатиту А у Вінниці підтвердили тиждень тому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: