Спалах гепатиту А на Вінниччині: кількість хворих знову зросла

Читать на русском
На Вінниччині продовжує зростати кількість нових випадків захворювання на вірусний гепатит А. Станом на 1 листопада в області вже зареєстровано 247 повідомлень про хворих.
Фото: depositphotos

У Вінницькій області продовжує зростати кількість нових випадків захворювання на вірусний гепатит А.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької обласної військової адміністрації.

На Вінниччині розпочали екстрену вакцинацію через спалах гепатитуУ Вінниці та області проводять екстрену вакцинацію кола контактних осіб. Це безкоштовні щеплення серед тих, хто був близький з хворими.

Станом на 1 листопада в області зареєстровано 247 повідомлень про хворих. У 207 випадках захворювання підтверджено лабораторно.

Незважаючи на зростання загальної кількості хворих, число госпіталізованих пацієнтів поступово зменшується. Так, зараз у медустановах області перебувають 120 пацієнтів (серед них 20 дітей).

«Стан усіх пацієнтів середнього ступеня важкості. Один пацієнт у нас залишається важким, його стан стабільний. На сьогодні у нас вже вакциновано 117 медиків та 8 контактних осіб з 12 сімей, де були зафіксовані вогнища хвороб», - повідомила заступник директора обласного департаменту охорони здоров'я Тетяна Бондаренко.

Нагадаємо, спалах гепатиту А у Вінниці підтвердили тиждень тому. Через це усі школи обласного центру закрили на карантин.

У вівторок, 31 жовтня, в області запровадили режим надзвичайної ситуації та посилили протиепідемічні заходи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: