Джерело інфікування гепатитом у Вінниці ще не ліквідували – санлікар

Читать на русском
У Вінниці вже так багато інфікованих, що йдеться про надзвичайну ситуацію обласного масштабу та обласного рівня.
фото Радіо Свобода

Спалах гепатиту А у Вінниці можна вважати надзвичайною ситуацією обласного масштабу. При цьому джерело інфікування поки що не виявлене і продовжує існувати.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону 30 жовтня.

Спалах гепатиту А у Вінниці: кількість хворих знову зросла, усі школи закрили на карантинУ лікарнях Вінниці продовжує зростати кількість госпіталізацій пацієнтів із гепатитом A. Так, станом на вечір 26 жовтня у місті було зафіксовано 142 випадки зараження.

За його словами, враховуючи кількість хворих у Вінниці, йдеться про надзвичайну ситуацію обласного масштабу та обласного рівня. Епідемічна статистика загалом демонструє, що джерело інфікування продовжує існувати.

«Те, що ми зараз бачимо – це харчові продукти, також цілком можливо, що питна вода може бути причинами. Тому зараз основний фокус лікарів-епідеміологів у тому, щоб дообстежити працівників саме епідемічно небезпечних сфер. І серед них знайти потенційно людину, яка перехворіла або продовжує хворіти на вірусний гепатит А», – сказав він.

Кузін додав, що однозначно йдеться про спалах. І цей спалах локалізується не лише у самій Вінниці, але також за рахунок контактів поширюється на найближчі населені пункти.

Лише у вихідні було протестовано понад 100 осіб, і ця робота триває. Сьогодні заплановано засідання ТЕБ та НС на рівні області з цього питання, заявив санлікар.

За даними МОЗ, зараз на стаціонарному лікуванні з підтвердженим діагнозом перебуває 174 пацієнти, серед них – 29 дітей. Ще 25 пацієнтів одужали, їх виписали із медустанов.

Нагадаємо, тиждень тому у Вінниці підтвердили спалах гепатиту А. Кількість інфікованих зростає, усі школи закрили на карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: