Міністр оборони Італії розповів, за якої умови можуть припинити надавати допомогу Україні

Читать на русском
Італія планує підтримувати Україну на тлі російської агресії. Втім заявили, що військова допомога не може бути необмеженою.
ildubbio.news

Італія планує підтримувати Україну на тлі російської агресії. Втім заявили, що військова допомога «не може бути необмеженою».

Про це повідомив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто в інтерв'ю Fanpage.

«Італійська підтримка завжди була переконливою з політичної точки зору, але вона ніколи не була необмеженою з точки зору можливостей вкладу. З технічної точки зору це обмеження кількості, в той час, як з точки зору прийняття політичних рішень нічого не змінилося», – зазначив він.

Міністр запевнив, що допомога Україні продовжуватиметься до тих пір, доки це не почне призводити до спустошення власних оборонних запасів його країни.

Водночас він вважає, що сьогодні на фронті настав стратегічний глухий кут, у зв'язку з чим справ йде до «політичного вирішення конфлікту».

«Ми є свідками неможливості вирішення конфлікту на полі бою. Тому ми продовжуємо допомагати тим, хто правий, але кожен день аналізуємо більш вигідні тактики для побудови діалогу, досягнення миру і початку відновлення захопленої і розчленованої території», – наголосив Крозетто.

Раніше міністр оборони Італії уже заявляв, що контрнаступ України зіткнувся з різними труднощами і, отже, варто подумати про «політичне рішення» війни. Тоді йому відповіли в Офісі президента України.

До слова, президент США Джо Байден збирається просити схвалення Конгресу щодо найбільшого пакета військової та гуманітарної допомоги Україні у розмірі 100 млрд доларів. Цього має вистачити до початку 2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: