Єгипет направив танки та бронетехніку до кордону із Сектором Гази

Читать на русском
Єгипет розмістив танки та бронетехніку біля прикордонного переходу Рафах, розташованого на кордоні із Сектором Гази. За даними журналістів, влада пішла на такий крок через побоювання, пов'язані з можливим припливом десятків тисяч біженців.
Фото: AFP

Єгипетська влада розмістила танки та бронетехніку біля прикордонного переходу Рафах, розташованого на кордоні із Сектором Гази.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Техніка з'явилася у прикордонних районах у вівторок, 31 жовтня. Журналісти повідомляють про «десятки одиниць бронемашин», що стоять уздовж лінії розмежування.

Єгипет пішов на такий крок через побоювання, пов'язані з можливим напливом десятків тисяч біженців із Сектору Газа.

Зазначається також, що після нападу бойовиків ХАМАС влада країни тримає кордон майже закритим, пропускаючи в Газу тільки вантажівки з гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, за останніми даними, у Секторі Газа перебуває 357 громадян України. Посол припустив, що нова евакуація з анклаву відбудеться найближчим часом.

Раніше в МЗС повідомили, що кількість загиблих українців у секторі Газа знову зросла. Також повідомлялося, що переговори Ізраїлю та ХАМАС про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: