Рада наступного тижня продовжить воєнний стан та мобілізацію – нардеп

Читать на русском
Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні парламент продовжить наступного тижня. Найімовірніше знову на 90 днів.
Фото: Верховна Рада України

Президент Володимир Зеленський найближчими днями внесе до Верховної Ради постанови про продовження дії воєнного стану та мобілізацію в Україні. Голосування відбудеться наступного тижня.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Желєзняк.

Найімовірнішим депутат вважає продовження дії воєнного стану та мобілізації з 15 листопада до середини лютого 2024 року – знову на 90 днів.

«Для продовження треба схвалення Парламенту, де голосування заплановано вже на наступний тиждень. Це буде вже девʼяте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни», – додав він.

Минулого разу парламент голосував за продовження воєнного стану та мобілізації у липні. На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які обмеження діють під час воєнного стану.

Нагадаємо, у Верховній раді було зареєстровано законопроєкт, який передбачає скасування відстрочки від призову під час мобілізації для деяких студентів.

Раніше член оборонного комітету Верховної ради Сергій Рахманін сказав, що мобілізацію в Україні можна проводити не лише до лав ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: